Κέρδη για Λονδίνο-Φρανκφούρτη, διόρθωση στο Παρίσι

Υψηλότερα έκλεισαν στην πλειοψηφία τους οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να καταγράφει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ και η Φρανκφούρτη ενισχύεται αυτή την ώρα, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα τελειώσει σύντομα.

Υψηλότερα έκλεισαν στην πλειοψηφία τους οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να καταγράφει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ και η Φρανκφούρτη ενισχύεται αυτή την ώρα, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα τελειώσει σύντομα.

Αντίθετα, στο Παρίσι, επικράτησαν οι ανησυχίες για ένα ενδεχόμενο υψηλό κόστος του πολέμου στο Ιράκ, ασκώντας πιέσεις στις αμυντικές εταιρίες, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του δείκτη CAC.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών κατέγραψαν απώλειες, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιριών Total Fina Elf και BP.

Αντίθετα, η μείωση των τιμών του πετρελαίου, ώθησε τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών όπως της British Airways και της Air France, εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μείωση στο κόστος των πρώτων υλών.

Κερδισμένες ήταν και οι εταιρίες χημικών, μεταξύ αυτών και η Bayer, καθώς το πετρέλαιο αποτελεί την πρώτη ύλη για πολλά από τα προϊόντα που παράγουν.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη για τη μετοχή της Wella, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της γερμανικής εταιρίας από την αμερικανική Procter & Gamble, ενώ αντίθετα, υποχώρησε η γαλλική ανταγωνίστρια L’Oreal.

Με κέρδη της τάξεως του 0,67% έκλεισε στο Λονδίνο με το δείκτης FTSE 100, να διαμορφώνεται στις 3.747,30 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,30%, στις 2.794,89 μονάδες.

Ενισχυμένος κατά 1,81% είναι ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη αυτή την ώρα, στις 2.532,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v