Προετοιμάζονται για τον πόλεμο οι αερομεταφορείς

Για την προβλεπόμενη μείωση των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια προετοιμάζονται οι αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να περικόψουν τα έξοδά τους, καθώς πλησιάζει ο πόλεμος στο Ιράκ.

Προετοιμάζονται για τον πόλεμο οι αερομεταφορείς
Για την προβλεπόμενη μείωση των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια προετοιμάζονται οι αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να περικόψουν τα έξοδά τους, είτε προχωρώντας σε απολύσεις είτε ζητώντας να έρθουν σε συμφωνία με τα συνδικάτα για τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.

Πολλές εταιρίες, ειδικά στις ΗΠΑ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την υποχώρηση της επιβατικής κίνησης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, που σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων οδήγησε στη χρεοκοπία πολλές εταιρίες.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας, η Qantas, προχωρά σε περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας, ενώ πολλές ασιατικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει ότι περιορίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

”Ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας και μειώνουμε τα ανεπικερδή δρομολόγια, προκειμένου να περιορίσουμε το κόστος των καυσίμων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Korean Air.

Χθες, η United Airlines ζήτησε από αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ να της επιτρέψει να μην τηρήσει τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Επίσης, η American Airways ξεκίνησε επίσημες διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα σωματεία των εργαζομένων της, σχετικά με τη μείωση των αποδοχών τους, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Επιπλέον, η Moody’s δήλωσε ότι σκέφτεται να προχωρήσει στην υποβάθμιση δύο αεροπορικών εταιριών των ΗΠΑ, της Delta και της Northwest.

Στον πολύπαθο αεροπορικό κλάδο έχουν απολυθεί περί τους 400.000 εργαζομένους από τον Σεπτέμβριο του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v