M. Lynch: ”Εκμεταλλευθείτε το ράλι για πωλήσεις”

Θέση ”πώλησης” στη διάρκεια του ανοδικού ράλι υιοθετεί η Merrill Lynch σε έκθεσή της, στην οποία τονίζεται ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες δεν περιλαμβάνουν μόνο το Ιράκ, ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν αδύναμα. Συνιστά τοποθέτηση σε μετοχές αμυντικών εταιριών.

M. Lynch: ”Εκμεταλλευθείτε το ράλι για πωλήσεις”
Θέση ”πώλησης” στη διάρκεια του ανοδικού ράλι συνιστά η Merrill Lynch σε έκθεσή της, τονίζοντας ότι τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν αδύναμα, ενώ επισημαίνει ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες δεν περιλαμβάνουν μόνο τον Σ. Χουσεΐν και το Ιράκ.

Η Μerrill Lynch συνδέει ευθέως το ράλι των μετοχών με τις εξελίξεις στο Ιράκ και συνιστά, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση σε τίτλους αμυντικών εταιριών, κυρίως ως απόρροια του επικείμενου πολέμου.

Παράλληλα, συνεχίζει να προκρίνει τους τίτλους των πετρελαϊκών εταιριών, τονίζοντας ότι αποτελούν τον κλάδο με τα υψηλότερα ratings.

Αντίθετα, υιοθετεί underweight στάση για τις μετοχές των καταναλωτικών εταιριών που παρουσιάζουν κυκλικότητα, ενώ για τις τεχνολογικές εταιρίες αναφέρει ότι δεν φαίνεται να παρουσιάζουν δυναμική, με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη, αλλά και τους ισολογισμούς τους.

Καταληκτικά η Merrill Lynch συνεχίζει να υιοθετεί overweight στάση για τις utilities εταιρίες, επισημαίνοντας ότι βλέπει με ”καλό μάτι” τη μερισματική τους απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v