Καλοδεχούμενες για ευρωαγορές οι εξελίξεις σε Ιράκ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, επικροτώντας προφανώς την προώθηση των χερσαίων αγγλοσαξονικών δυνάμεων στο ιρακινό έδαφος, εξέλιξη την οποία εκλαμβάνουν ως συντόμευση των πολεμικών επιχειρήσεων. Νευρικότητα στο πετρέλαιο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, με τις χερσαίες αγγλοσαξονικές δυνάμεις να προωθούνται στο ιρακινό έδαφος, τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και τις τιμές του πετρελαίου να ενισχύονται.

Αναλυτικότερα εντείνονται οι μάχες στο εσωτερικό του Ιράκ, με τις βρετανικές δυνάμεις να επιτίθενται προς την πόλη της Basra και τις γύρω πετρελαιοπηγές, ενώ φάλαγγα αμερικανικών αρμάτων μάχης έχει εισχωρήσει 150 χιλιόμετρα στην έρημο, προς την κατεύθυνση της Βαγδάτης.

Στρατιωτικοί κύκλοι αναμένουν την πόλη της Basra να πέσει σύντομα στα χέρια των αγγλοσαξονικών δυνάμεων, ενώ αμείωτοι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε συγκεκριμένες πόλεις του Ιράκ και κυρίως την πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, θετικά λειτουργούν στην σημερινή συνεδρίαση τα κέρδη που σημείωσε χθες η Wall, τονίζουν ευρωπαίοι χρηματιστές, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία ενός γρήγορου πολέμου.

Eξάλλου, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της ThyssenKrupp, ύστερα από την είδηση ότι η εταιρία θα λάβει δάνειο ώστε να ενισχύσει την παραγωγή της.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τίτλοι της BP, αφού η αύξηση των τιμών του μαύρου χρυσού ενισχύει τις πετρελαϊκές εταιρίες, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι μετοχές της Τotal Fina Elf.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφώνονται στα 28 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις 3.808 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (1,12%), ενώ στις 2.627 μονάδες βρίσκεται ο DAX, καταγράφοντας κέρδη 1,01%.

Εξάλλου, κέρδη 1,48% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v