Οι εξελίξεις στο Ιράκ ενισχύουν τις ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ενθαρρυμένες από τις εξελίξεις στο μέτωπο του Ιράκ. Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν χημικές και αεροπορικές εταιρίες, που είναι και οι πλέον ωφελημένες από την κατά 25% υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αυτής της εβδομάδας.

Με κέρδη έκλεισαν οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες, πραγματοποιώντας τα υψηλότερα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση κατά τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς τα αμερικανικά και τα βρετανικά στρατεύματα προχώρησαν στο νότιο Ιράκ και κατέλαβαν το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαιοπηγών της περιοχής.

Οι εταιρίες που αναμένεται να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, όπως εταιρίες χημικών και αεροπορικές εταιρίες, ήταν εκείνες που οδήγησαν τη σημερινή άνοδο.

Συγκεκριμένα, οι χημικές εταιρίες η BASF, η Rhodia και η Imperial Chemical, όλες σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Ευνοημένες ήταν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών British Airways, Deutsche Lufhansa και EasyJet.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι φαρμακοβιομηχανίες Bayer, που σήμερα περιόρισε την φετινή υποχώρηση της μετοχής της στο 31% και Novatris.

Η μετοχή της Wella συνέχισε να ενισχύεται τις τελευταίες μέρες, καταγράφοντας αυτή την εβδομάδα κέρδη της τάξεως του 22%, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της από την Procter & Gamble.

Με κέρδη της τάξεως του 2,53% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 3.861,10 μονάδες. Υψηλότερα κατά 3,43% έκλεισε και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να διαμορφώνεται στις 2.890,68 μονάδες.

Σημαντικά είναι τα κέρδη που καταγράφει αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τον δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 4,00%, στις 2.709,00 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v