Merrill Lynch για BMW, TUI, Allianz, Lufthansa

Τις εκτιμήσεις της για BMW, TUI, Allianz και Lufthansa ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα Merril Lynch. Αξιολογεί ως ”αγορά” τη μετοχή της Lufthansa, ως ”ουδέτερη” τη μετοχή της TUI και ως ”πώληση” τη μετοχή της Αllianz, ενώ προσδιορίζει την αντικειμενική τιμή για τη μετοχή της BMW στα 50 ευρώ.

Merrill Lynch για BMW, TUI, Allianz, Lufthansa
Τις εκτιμήσεις της για BMW, TUI, Allianz και Lufthansa ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch.

Πιο συγκεκριμένα, η Merrill Lynch προσδιορίζει την αντικειμενική τιμή για τη μετοχή της BMW, σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών, στα 50 ευρώ, βασιζόμενη σε έναν πολλαπλασιαστή κερδών (P/E) 12x επί του προβλεπόμενου EPS 2004 της εταιρίας, το οποίο προσδιορίζει ο επενδυτικός οίκος στα 4,03 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η Merrill Lynch, το P/E της BMW στην περιοχή του 12 αντιπροσωπεύει τον ιστορικό μέσο όρο του πολλαπλασιαστή των κερδών ανά μετοχή της εταιρίας.

Σχετικά με την εταιρία παροχής τουριστικών υπηρεσιών TUI, η Merrill Lynch μείωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της για τα έτη 2003 και 2004.

Πιο συγκεκριμένα η επενδυτική τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για τα κέρδη προ φόρων της TUI για το 2003 κατά περίπου 40% στα 323 εκατ. ευρώ και την πρόβλεψη για το EPS 2003 κατά 45% στα 1,03 ευρώ ανά μετοχή.

Για το 2004 η μείωση των προβλέψεων της Merrill Lynch για την κερδοφορία της TUI άγγιξε το 60%, με τη νέα πρόβλεψη για τα κέρδη προ φόρων του 2004 να διαμορφώνεται στα 309 εκατ. ευρώ και το EPS 2004 στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Η Merrill επανέλαβε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της TUI ως ”ουδέτερη”.

Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική Allianz, η Merrill Lynch λαμβάνοντας υπόψη τα αρνητικά αποτελέσματά της για το 2002, καθώς και την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης (rights issue) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,5-4 δισ. ευρώ, με την τιμή του δικαιώματος σε σημαντικό discount σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης της μετοχής, μείωσε την αποτίμησή της για την αντικειμενική αξία της μετοχής της Allianz κατά περίπου 15%, στα 54 ευρώ από 64 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση ”πώληση”.

Αναφορικά με τη μετοχή της Lufthansa, η Merrill Lynch την αξιολογεί ως ”αγορά”, με αντικειμενική τιμή σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών τα 18,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v