Γερμανία: Άνοδος 3,8% των βιομηχανικών παραγγελιών

Περισσότερο του αναμενομένου αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατά τον Ιανουάριο, καθώς ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, απομακρύνοντας για την ώρα το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Γερμανία: Άνοδος 3,8% των βιομηχανικών παραγγελιών
Ανέκαμψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατά τον Ιανουάριο, καθώς ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, απομακρύνοντας για την ώρα το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Οι παραγγελίες σε εργοστάσια, η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περί το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας, ενισχύθηκαν κατά 3,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2000. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της τάξεως του 1,3%.

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό ενισχύθηκαν κατά 8% και οι εγχώριες κατά 0,2%. Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 4%, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Οκτώβριο του 1995.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ενώ η φετινή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης έδειχνε ότι έχουν περάσει τα χειρότερα, ο πόλεμος στο Ιράκ, η αύξηση της ανεργίας και η άνοδος του ευρώ ενδέχεται να αναστείλουν την ανάπτυξη κατά τους ερχόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v