Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράκ οι ευρωπαϊκές αγορές που ήταν ιδιαίτερα νευρικές σήμερα, εν τέλει υποχώρησαν στην πλειοψηφία τους, με εξαίρεση το χρηματιστήριο Λονδίνου, που έκλεισε υψηλότερα.

Μικτές τάσεις παρουσίασαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ιράκ, την ώρα που οι συμμαχικές δυνάμεις ετοιμάζονται να θέσουν σε πολιορκία τη Βαγδάτη εάν χρειαστεί προκειμένου να ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσεϊν.

Την άνοδο στο Λονδίνο οδήγησαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, όπως της BP και της Royal Dutch/Shell, καθώς αναμένεται να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, για όσο θα μαίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,83%, διαμορφούμενος στις 3.793,10 μονάδες.

Τα κέρδη των εταιριών κοινής ωφέλειας Suez και Vivendi Environment δεν κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τον γαλλικό δείκτη CAC 40, που εν τέλει έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,29%, στις 2.787,56 μονάδες.

Στην Γερμανία, τα κέρδη της τράπεζας HypoVereinsbank, που ανέκαμψε από τις χθεσινές απώλειές της, βοήθησαν προσωρινά στην ενίσχυση του δείκτη DAX, που ωστόσο αυτή τη στιγμή υποχωρεί οριακά κατά 0,09%, στις 2.633,62 μονάδες. Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιριών Allianz και Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v