Electricite de France:Υποχώρησαν κατά 43% τα κέρδη

Σημαντική ήταν η υποχώρηση στα κέρδη του 2002 της Electricite de France, καθώς η γαλλική εταιρία κοινής ωφέλειας αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από την υποτίμηση του νομίσματος της Αργεντινής.

Electricite de France:Υποχώρησαν κατά 43% τα κέρδη
Κατά 43% υποχώρησαν τα ετήσια κέρδη της Electricite de France, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ενέργειας, λόγω της υποτίμησης του νομίσματος της Αργεντινής και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Τα καθαρά κέρδη για το 2002 υποχώρησαν στα 481 εκατ. ευρώ, από τα 841 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 19%, φτάνοντας τα 48,4 δισ. ευρώ.

Η γαλλική εταιρία είχε ζημιές ύψους 1,17 δισ. ευρώ από τις δραστηριότητές της στη Λατινική Αμερική, ποσό διπλάσιο από το περσινό, λόγω της διολίσθησης του νομίσματος της Αργεντινής.

Επιπλέον, ο αυξημένος ανταγωνισμός από εταιρίες όπως η Suez, η E.ON, η RWE και η Enel ήδη οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές, ενώ το πλαφόν στις τιμές ενέργειας στην Βραζιλία επίσης έπληξε τα αποτελέσματα της Electricite de France.

Τα αποτελέσματα του 2002 ενδέχεται να είναι και τα τελευταία που η Electricite de France δημοσιεύει ως κρατική εταιρία, καθώς η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να την μετατρέψει σε ιδιωτική εταιρία προκειμένου να ακολουθήσει η διάθεση μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v