Νευρικότητας συνέχεια για τις ευρωαγορές

Νευρικότητα και μικτές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς Φρανκφούρτη και Παρίσι εμφανίζουν θετικό πρόσημο, ενώ το Λονδίνο δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα.

Νευρικότητα και μικτές τάσεις εμφανίζουν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς φαίνεται να επηρεάζονται από τις αμφίσημες πληροφορίες που αφορούν την εξέλιξη του πολέμου και την εκτιμώμενη διάρκειά του.

Αρνητική είναι η επιρροή της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, όπου καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες, καθώς αρκετοί επενδυτές είδαν το ”ποντάρισμά” τους σε εύκολη επικράτηση των αγγλοσαξωνικών δυνάμεων να ανατρέπεται.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones κινείται ελαφρώς υψηλότερα. Με ενδιαφέρον περιμένουν οι αναλυτές την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 17.00 ώρα Ελλάδας, η οποία εκτιμάται να υποχωρήσει σε χαμηλό δεκαετίας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στο -0,77% και τις 3.714,50 μονάδες, ενώ μεταβολή κατά +0,79% σημειώνει ο γαλλικός CAC 40, στις 2.748,42 μονάδες. Στο +1,09% και τις 2.576,09 μονάδες ο δείκτης DAX.

Πιέσεις δέχεται ο τίτλος της KLM, όπως και αυτός της British Airways, σηματοδοτώντας την έντονα αρνητική επιρροή που έχει για τον κλάδο ο πόλεμος.



Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν εν μέσω των γνωστών εδώ και 48 ώρες ανησυχιών ότι οι στρατιωτικές εξελίξεις δεν δικαιώνουν την άκρατη αισιοδοξία της περασμένης εβδομάδας. Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,0683 δολ.

Ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο (το brent στα 26,47 και το Nymex στα 29,24 δολ. ανά βαρέλι), αφού στην αγωνία για το πότε θα αρχίσουν εκ νέου οι εξαγωγές μαύρου χρυσού από το Ιράκ, προστέθηκε από χθες η κατά 37% περίπου περικοπή της παραγωγής στην έβδομή μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου.

Εξάλλου, αύξηση παρατηρείται και στη ζήτηση για χρυσό, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 332,85 ανά ουγκιά, ενώ ανοδικά κινείται και η αμερικανική αγορά ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v