Μείωση παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία λόγω βίας

Κατά 37% μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία, την έβδομη μεγαλύτερη εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, καθώς οι Shell, Total και Chevron εκκενώνουν εγκαταστάσεις τους, λόγω των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα εν όψει των εκλογών του επόμενου μήνα.

Μείωση παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία λόγω βίας
Περισσότερο από το ένα τρίτο μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρίας τρεις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, λόγω των συγκρούσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ της πολιτοφυλακής και σωμάτων ασφαλείας στη χώρα, ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα.

Η Royal Dutch/Shell μείωσε κατά 370.000 βαρέλια την παραγωγή πετρελαίου στην έβδομη μεγαλύτερη εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ενώ η Chevron Texaco μείωσε την ημερήσια παραγωγή της κατά 440.000 βαρέλια και η Total Fina Elf κατά 7.500 βαρέλια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών.

Η βία που έχει ξεσπάσει στη χώρα εντείνει τους φόβους όσον αφορά την ομαλή διακίνηση των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου, καθώς ΗΠΑ και Βρετανία επιτίθενται ενάντια στο Ιράκ.

Η κατά 817.500 μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ισοδυναμεί με το 37% εκ των 2,2 εκατ. βαρελιών που η Νιγηρία παρήγαγε τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v