Στα ευρωπαϊκά ”ταμπλό” η πολεμική αβεβαιότητα

Συχνές εναλλαγές προσήμων είναι τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διατηρούν το βλέμμα στις εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Πτωτικά ανακοινώθηκε ο γεραμνικός δείκτης ifo για το Μάρτιο, στο 88,1 έναντι του 88,9 όπου είχε διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο.

Νευρικότητα και μικτές τάσεις εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω κυρίως της αβεβαιότητας αναφορικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Πτώση, αντίθετα με τις εκτιμήσεις, κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος (ifo) για το μήνα Μάρτιο και διαμορφώθηκε στο 88,1 ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 89 και ενώ τον Φεβρουάριο είχε ανακοινωθεί στο 88,9.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι εταιρίες ποτοποιίας- εμφιάλωσης, όπως η Diageo και η Suez, ενώ ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι εταιριών οι δραστηριότητες των οποίων επηρεάζονται λιγότερο από την εξέλιξη του πολέμου, όπως η γαλλική L’ Oreal.

Τα τελευταία λεπτά οι αγορές εμφανίζουν άνοδο, καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τα futures στη Wall Street δείχνουν μικτό/ ανοδικό άνοιγμα, που όπως εκτιμούν αναλυτές, φανερώνει τάσεις σταθεροποίησης.

Εξάλλου, σημαντική πτώση (στο -1,5% από 2,9%) εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα καταγράψουν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για το μήνα Φεβρουάριο, στοιχείο που ανακοινώνεται στις 15.30 ώρα Ελλάδας. Αύξηση εξάλλου αναμένεται να εμφανίσουν και οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον ίδιο μήνα.



Στο +0,64% και τις 3.786 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,63% εμφανίζει ο δείκτης DAX (στις 2.652 μονάδες). Στις 2.809 μονάδες το γαλλικό χρηματιστήριο ανεβαίνει κατά 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v