Swisscom: Αύξηση σε μέρισμα παρά τα μειωμένα κέρδη

Σε αύξηση κατά 5% του ήδη διανεμηθέντος μερίσματος προχωράει η ελβετική εταιρία τηλεπικοινωνιών Swisscom, παρά τη μείωση 83% στα καθαρά κέρδη το 2002. Η αύξηση προκύπτει από την αδυναμία της εταιρίας να βρει προσοδοφόρες επενδύσεις για να διοχετεύσει την αυξημένη της ρευστότητα.

Swisscom: Αύξηση σε μέρισμα παρά τα μειωμένα κέρδη
Η Swisscom, η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, αύξησε κατά 5% το ήδη διανεμηθέν μέρισμα για τη χρήση του 2002, παρά τη μεγάλη μείωση κατά 83% στα καθαρά κέρδη το 2002 (824 εκ. ελβετικά φράγκα).

Μέχρι στιγμής, η Swisscom έχει διανείμει περίπου το 50% των καθαρών κερδών στους μετόχους της, υπό τη μορφή μερίσματος. Η αύξηση κατά 5% στο μέρισμα, αντανακλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία στην ανεύρεση προσοδοφόρων επενδύσεων στις οποίες θα μπορέσει να διοχετεύσει την αυξημένη ρευστότητά της.

Μετά την αύξηση, το συνολικό ύψος του διανεμηθέντος μερίσματος θα φτάσει στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα, περίπου το 6% της συνολικής της κεφαλαιοποίησής στο τέλος του 2002.

Η προσπάθεια για επέκταση της Swisscom στην ευρωπαϊκή αγορά συναντά δυσκολίες, λόγω κυρίως του αδιεξόδου στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες με τη γερμανική Debitel, για αγορά μεριδίου ύψους 30% στην τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v