Οι εξελίξεις στο Ιράκ πιέζουν τις αγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με τις στρατιωτικές εξελίξεις στο Ιράκ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τις αγγλοσαξονικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν Βαγδάτη και Μοσούλη και τον Ντ. Ράμσφλεντ να δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις ίσως να κρατήσουν και μήνες.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με τις στρατιωτικές εξελίξεις στο Ιράκ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τους, τις αγγλοσαξονικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν Βαγδάτη και Μοσούλη και τον Ντ. Ράμσφλεντ να δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις ίσως να κρατήσουν και μήνες.

Αρνητικά στη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, επιδρά η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Αμύνης Ντ. Ράμσφελντ, ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει ίσως και μήνες.

Στα ”στρατιωτικά νέα”, στα περίχωρα της Βαγδάτης βρίσκονται αμερικανικές μονάδες, ενώ 200 περίπου Ιρακινοί στρατιώτες βρήκαν το θάνατο ύστερα από μάχες γύρω από την περιοχή της Najaf.

Εξάλλου, οι βρετανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την Umm Qasr, ενώ αίνιγμα παραμένει η είδηση για την εξέγερση στη Βασόρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ο βομβαρδισμός της Βαγδάτης, κατά τον οποίο καταστράφηκε το υπουργείο τύπου και το κτίριο της ιρακινής τηλεόρασης.

Στα εταιρικά νέα πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Lufthansa, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα μειώσει τον αριθμό των αεροπλάνων της.

Ανάλογα κινείται η μετοχή της Munich Re, αφού οι επενδυτές δε φαίνεται να ικανοποίηθηκαν από την είδηση ότι η εταιρία μάλλον θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου αξίας 3 δισ. ευρώ.

Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Novartis, με την εταιρία να προχωρά σε εξαγορά του 51% της φαρμακευτικής Idenix.

Στις 3.755 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,18%), ενώ στις 2.608 μονάδες βρίσκεται ο DAX, σημειώνοντας απώλειες 1,04%.

Εξάλλου, στις 2.783 μονάδες κινείται ο CAC 40 (-0,47%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v