Απώλειες λόγω αβεβαιότητας στις ευρωαγορές

Εντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς οι δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγγλοσάξονες στο Ιράκ και οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων αναφορικά με τη διάρκεια των συγκρούσεων, ανησυχούν τους επενδυτές, οι οποίοι είχαν, σε μεγάλο βαθμό, προεξοφλήσει τον ”περίπατο”.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται οι ευρωαγορές, με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγγλοσάξονες στο Ιράκ και τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων αναφορικά με τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Στα ”στρατιωτικά νέα”, με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στα περίχωρα και στη πόλη της Βαγδάτης, με επίκεντρο τις θέσεις τριών επίλεκτων ιρακινών μεραρχιών της προεδρικής φρουράς του Σαντάμ.

Εξάλλου, σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή μεταξύ Karbala και Hillah, ενώ εντείνονται οι μάχες στην πόλη της Βασόρα.

Παράλληλα, αρνητικά επιδρούν στο γενικότερο κλίμα οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τη ένταση των συγκρούσεων, όταν εμπλακούν πληρως οι ”επίλεκτες” προεδρικές μονάδες του Ιρακινού ηγέτη.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημειώνει η μετοχή της Commerzbank, αφού η γερμανική τράπεζα προτίθεται να ανακοινώσει περικοπές 2.800 θέσεων εργασίας.

Σε ανάλογο έδαφος κινείται η μετοχή της Imperial Chemical, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι μειώθηκαν τα έσοδά της στο α΄ τριμήνο.

Απώλειες σημείωνει επίσης η μετοχή της Corus, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Bayer.

Εξάλλου, αρνητικά επιδρά στη σημερινή συνεδρίαση και η υποχώρηση που σημείωσε η Wall Street.

Στις 3.641 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 (-1,8%), ενώ στις 2.449 μονάδες υποχωρεί ο DAX, καταγράφοντας πτώση κατά 2,82%.

Άλλωστε, πτώση κατά 3,17% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.646 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v