Vivendi: Καλείται να καταβάλει 2,7 δισ. δολ.

Προβλημάτων συνέχεια για τη Vivendi, που καλείται να καταβάλει 2,7 δισ. δολάρια για λογαριασμό της Seagram, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες εις βάρος της από γαλλικές και αμερικανικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της υπό την ηγεσία του Μεσιέ.

Vivendi: Καλείται να καταβάλει 2,7 δισ. δολ.
Στην καταβολή 2,7 δισ. δολαρίων ενδέχεται να προχωρήσει η Vivendi Universal, για λογαριασμό της Seagram, καθώς η αρμόδια αμερικανική επιτροπή αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο η Seagram κατέβαλλε τους φόρους που της αναλογούσαν, με την πώληση μετοχών της DuPont.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ΜΜΕ στον κόσμο, που εξαγόρασε τη Seagram τον Δεκέμβριο του 2000, δήλωσε ότι έχει επαρκή κεφάλαια για να πληρώσει τους φόρους και τους τόκους που προκύπτουν από τη λογιστική ατασθαλία της Seagram.

Το γεγονός έρχεται σε ακολουθία άλλων υποχρεώσεων που ενδέχεται να προκύψουν από εξαγορές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο που διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ήταν ο Ζαν-Μαρί Μεσιέ.

Συγκεκριμένα, η Vivendi, η έδρα της οποίας είναι στο Παρίσι, ερευνάται τόσο από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, SEC, όσο και από τις γαλλικές αρχές, ενώ αντιμετωπίζει και μηνύσεις μετόχων για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της υπό την ηγεσία του Μεσιέ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Vivendi μπορεί να δυσχεράνουν τις προσπάθειες του νυν διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Ζαν-Ρενέ Φορτού να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να περιορίσει το χρέος της που ανέρχεται στα 12,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v