Εταιρικές ειδήσεις πιέζουν την Ευρώπη (update)

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αρνητικές εταιρικές ειδήσεις αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργούν οι τελευταίες αναφορές σχετικά με την πρόοδο των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Νευρικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διάφορες εταιρικές ειδήσεις εξισορροπούν το θετικό κλίμα που δημιουργεί η κατάληψη του αεροδρομίου της Βαγδάτης από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της STMicroelectronics καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών της.

Η Clarins, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία καλλυντικών προϊόντων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του περασμένου έτους αυξήθηκαν 55% στα 59,6 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η Helvetia Patria Group, η πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ελβετίας, καθώς περιέκοψε το μέρισμά της κατά 77%, ύστερα από τις ζημίες ύψους 362 εκατ. φράγκων για το 2002.

Την άνοδο στη Φρανκφούρτη στηρίζουν οι μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών, με τη Munich Re να κερδίζει 3,3%, την Commerzbank να σημειώνει άνοδο 2,2% και την Hypovereinsbank να καταγράφει κέρδη περί το 3,6%.

Οι μετοχές των εταιριών πληροφορικής πιέζουν την αγορά του Λονδίνου, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της αμερικανικής PeopleSoft για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3.762 μονάδες με απώλειες 0,23% ενώ και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,65% στις 2.565 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,19% στις 2.770 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v