Ανοδος, μετ’ επιφυλάξεων, στις ευρωαγορές

Επηρεασμένες από τη σημερινή νευρική συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, οι ευρωπαϊκές αγορές περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη, αν και έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με άνοδο, ενώ ο δείκτης Dax βρίκεται σε αρνητικό έδαφος αυτή την ώρα.

Υψηλότερα έκλεισαν στην πλειοψηφία τους τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη, ενώ ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη διαπραγματεύεται ελαφρώς χαμηλότερα αυτή την ώρα.

Η αρχική αισιοδοξία των επενδυτών ότι η επικείμενη επίθεση στη Βαγδάτη πρόκειται να έχει ως αποτέλεσμα τον άμεσο τερματισμό του πολέμου, φαίνεται ότι δεν διήρκεσε, καθώς επηρεάσθηκαν και από την νευρική συνεδρίαση της Νέας Υόρκης.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ενισχύθηκαν και πάλι, καθώς η JP Morgan προχώρησε σε αναβάθμιση της Munich Re. Υψηλότερα βρέθηκαν επίσης Axa, Swiss Re, Aegon και Swiss Life.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη για την γαλλική εταιρία καλλυντικών L’Oreal, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της.

Ενισχυμένη ήταν και η προβληματική ολλανδική εταιρία Ahold μετά από την ανακοίνωση σχεδίων της να αποχωρήσει από τη Λατινική Αμερική.

Ενισχυμένος κατά 0,47% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 3.771,10 μονάδες. Κέρδη της τάξεως του 1,63% κατέγραψε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να διαμορφώνεται στις 2.788,69 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,71% διαπραγματεύεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στις 2.570,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v