Αμετάβλητα στο 2,5% τα ευρωεπιτόκια

Για τη συνεδρίαση του Μαΐου ανέβαλε τη μείωση των επιτοκίων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρώντας το ποσοστό του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη στο 2,5%, παρά τις ενδείξεις για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Αμετάβλητα στο 2,5% τα ευρωεπιτόκια
Για τη συνεδρίαση του Μαΐου ανέβαλε τη μείωση των επιτοκίων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρώντας το ύψος του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη στο 2,5%, παρά τις ενδείξεις για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δεν αποτέλεσε έκπληξη για τις αγορές, καθώς οι επιτελείς της τράπεζας είχαν ανακοινώσει, με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και πόσο αυτές επηρεάζουν την οικονομία.

Αναλυτές ωστόσο σχολιάζουν πως, αν και είναι νωρίς να διατυπωθούν οποιεσδήποτε εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για μια νέα ύφεση.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα λάβει χώρα στις 8 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v