Πιθανή η αναβολή της αποχώρησης Ντουίζενμπεργκ

Πρόθυμος να αναβάλλει την αποχώρησή του είναι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντουίζενμπεργκ, έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη του υποψηφίου αντικαταστάτη του, διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Πιθανή η αναβολή της αποχώρησης Ντουίζενμπεργκ
Προετοιμασμένος να αναβάλλει την αποχώρησή του από τη θέση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ο Βιμ Ντουίζενμπεργκ, προκειμένου να αφήσει χρονικά περιθώρια για την εκδίκαση της αγωγής εναντίον του υποψήφιου αντικαταστάτη του, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Η αποχώρηση του Ντουίζενμπεργκ είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου, τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση που αναμένεται να εκδώσει το γαλλικό δικαστήριο σχετικά με τις κατηγορίες ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, βοήθησε την Credit Lyonnais να αλλοιώσει τα λογιστικά της στοιχεία προ δεκαετίας.

Ο ίδιος ο Τρισέ αρνείται τις κατηγορίες, ενώ δεν έχουν ασκηθεί διώξεις ενάντια στην Credit Lyonnais.

Προκειμένου να καταστεί επικεφαλής της ΕΚΤ, ο Τρισέ θα πρέπει να εκλεχθεί ομόφωνα από τους επικεφαλείς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και να επικυρωθεί η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαδικασία που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Η αλλαγή στην ηγεσία της τράπεζας πραγματοποιείται τη στιγμή που βρίσκεται υπό πίεση να βοηθήσει όσο γίνεται την ευρωπαϊκή οικονομία να μην βυθιστεί σε ύφεση.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν αύριο στην Αθήνα, το εάν θα ζητήσουν από τον Ντουίζενμπεργκ να καθυστερήσει την αποχώρησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v