Ασφαλιστικές και Ιράκ ωθούν την Ευρώπη

Στην άνοδο των ασφαλιστικών εταιριών ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου από την JP Morgan, αλλά και στις προσδοκίες για σύντομη λήξη του πολέμου, φαίνεται ότι βρίσκουν έρεισμα οι ευρωπαϊκές αγορές που οδηγούνται σε υψηλά κέρδη για τρίτη συνεδρίαση.

Στην άνοδο των ασφαλιστικών εταιριών ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου από την JP Morgan αλλά και στις προσδοκίες για σύντομη λήξη του πολέμου, φαίνεται ότι βρίσκουν έρεισμα οι ευρωπαϊκές αγορές που οδηγούνται σε υψηλά κέρδη για τρίτη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η Munich Re και η Swiss Reinsurance, η μεγαλύτερη και η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, οδηγούν την άνοδο των εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, ύστερα από την αναβάθμισή του από την JP Morgan Securities σε overweight από neutral.

Οι ελπίδες ενισχύονται σχετικά με γρήγορη λήξη του πολέμου καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σχολιάζουν αναλυτές.

Η Munich Re σημειώνει άνοδο κατά 4,4%, ύστερα από τις προηγούμενες συνεδριάσεις έντονα πτωτικής πορείας. Η Hannover Re καταγράφει κέρδη κατά 2,1%.

Παράλληλα, κέρδη σημειώνει και η Swiss Re, καθώς η JP Morgan Securities αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 και 2004.

Υψηλά κέρδη κατά 3,7% σημειώνει και η μετοχή της L’Oreal, καθώς οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10%, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Εξάλλου, η ανεργία στη Γερμανία παρουσίασε άνοδο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, στο 8,9% το Μάρτιο.

Η AstraZeneca, η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική της Ευρώπης, υποχωρεί κατά 2,7%, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη μετοχή της σε neutral από buy.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,03% στις 3792,2 μονάδες, ενώ τα κέρδη στην αγορά του Παρισιού ανέρχονται στο 2,64% στις 2816,40 μονάδες. Κατά 1,54% αυξάνεται ο DAX στις 2628,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v