Στο 8,9% αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Αύξηση για έβδομο συνεχή μήνα στο 8,9% σημείωσε η ανεργία στη Γερμανία, καθώς ο πόλεμος στο Ιράκ και η διαφαινόμενη ύφεση στην οικονομία αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να παγώσουν τις επενδύσεις τους και να περικόψουν θέσεις εργασίας.

Στο 8,9% αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία
Αύξηση για έβδομο συνεχή μήνα σημείωσε η ανεργία στη Γερμανία, καθώς ο πόλεμος στο Ιράκ και η ύφεση στην οικονομία αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να παγώσουν τις επενδύσεις τους και να περικόψουν θέσεις εργασίας.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 55.000, με 44.000 νέους ανέργους στη Δυτική Γερμανία και 11.000 στην Ανατολική, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 8,9% για τον μήνα Μάρτιο, αυξημένο κατά 0,1% σε σχέση με το ποσοστό του Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, στη ζώνη του ευρώ, η ανεργία για τον Φεβρουάριο έφτασε στο μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον μήνα Μάρτιο υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εννιά ετών.

Η οικονομία της Γερμανίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη της ευρωζώνης, έχει ελάχιστα αναπτυχθεί ύστερα από την ύφεση του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v