Τάσεις συσσώρευσης στην Ευρώπη (update)

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού Παρίσι και Λονδίνο διευρύνουν τα αρχικά τους κέρδη, ενώ και η Φρανκφούρτη μετά από πτωτικό άνοιγμα κινείται με θετικό πρόσημο. Για νευρική ημέρα κάνουν λόγο οι αναλυτές, αποδίδοντας την πρόβλεψή τους στις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τα εναέρια πλήγματα κατά των Αμερικανών.

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Παρίσι και το Λονδίνο να διατηρούν τα αρχικά κέρδη, και τη Φρανκφούρτη να περνάει πλέον σε θετικό έδαφος.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της ASML, της μεγαλύτερης εταιρίας ημιαγωγών της Ευρώπης, ύστερα και από την αντίστοιχη θετική πορεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης.

Η Baloise Holding, η τέταρτη μεγαλύτερη ελβετική ασφαλιστική, σημειώνει απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών για το 2002, έναντι των κερδών 404 εκατ. ελβετικών φράγκων του προηγουμένου έτους.

Υψηλά κέρδη της τάξης του 12% καταγράφει η μετοχή της τηλεπικοινωνιακής Cable & Wireless, ύστερα από την ανάληψη της θέσης του CEO από τον Φραντσέσκο Κάιο.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνουν και οι ασφαλιστικές στη Φρανκφούρτη, με την Munich Re να ενισχύεται κατά 10,6% ενώ και η Allianz σημειώνει άνοδο 5,2%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,30% στις 3765,3 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,40% στις 2782,29 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο περί το 0,54% στις 2603,21.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v