Bayer: Κέρδισε δικαστική διαμάχη για το Baycol

Η Bayer κέρδισε και δεύτερη δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επιβλαβείς παρενέργειες του αποσυρθέντος από το καλοκαίρι του 2001 αντιχοληστερικού φαρμάκου Baycol, ενώ εγκρίθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ προϊόν της που εκτιμάται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη μελλοντική κερδοφορία της.

Bayer: Κέρδισε δικαστική διαμάχη για το Baycol
H Bayer ανακοίνωσε, μέσω εκπροσώπου της, ότι κέρδισε και δεύτερη δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επιβλαβείς παρενέργειες του αποσυρθέντος από το καλοκαίρι του 2001 αντιχοληστερικού φαρμάκου Baycol.

Αυτή τη φορά η γερμανική φαρμακευτική εταιρία απαλλάχθηκε από δικαστήριο του Μισισιπή από όλες τις αξιώσεις για αποζημίωση μιας εβδομηντάχρονης γυναίκας που χρησιμοποίησε το προαναφερθέν φάρμακο.

Θετικές όμως ήταν οι εξελίξεις για την Bayer και αναφορικά με προϊόντα που μέλλει να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη μελλοντική κερδοφορία της.

Πιο συγκεκριμένα, η Bayer ανέφερε ότι ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (US Food & Drag Administration) ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά των ΗΠΑ ενός νέου διαγνωστικού φαρμάκου της εταιρίας, το οποίο θα καθορίζει τα επίπεδα μόλυνσης στο αίμα ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας τύπου C.

Οι κλινικές μελέτες του εν λόγω φαρμάκου, το οποίο θα διατίθεται με το όνομα HCV RNA 3.0, έχουν ήδη εγκριθεί στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Η μετοχή της Bayer σημείωσε άνοδο 6,4%, φτάνοντας τα 14,25 ευρώ νωρίς σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v