Rhodia: Αναμένει 20% μείωση στα κέρδη α’ τριμήνου

Προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωσε η Rhodia, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της στις 29 Απριλίου. Η γαλλική εταιρία αναμένει σημαντική μείωση στα προ φόρων κέρδη του 1ου τριμήνου της, λόγω της αύξησης του κόστους πρώτων υλών και της μειωμένης ζήτησης.

Rhodia: Αναμένει 20% μείωση στα κέρδη α’ τριμήνου
Μειωμένα αναμένονται τόσο τα κέρδη όσο και οι πωλήσεις της Rhodia, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και της μειωμένης ζήτησης για τα προϊόντα της, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία.

Τα προ φόρων κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας ειδικών χημικών της Γαλλίας υπολογίζεται ότι υποχώρησαν κατά σχεδόν 20% σε σχέση με τα αναθεωρημένα περσινά στοιχεία. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,3%, στο 1,43 δισ. ευρώ. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 29 Απριλίου.

Η εταιρία χημικών έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 3.000 απολύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση και την αύξηση του κόστους πρώτων υλών.

Οι μετοχές της Rhodia έχουν χάσει φέτος τη μισή τους αξία, με αποτέλεσμα να κατατεθεί προσχέδιο ψηφίσματος που ζητούσε την πρόωρη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Ζαν-Πιερ Τιρουφλέ.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Τιρουφλέ να αποχωρήσει, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αποδεχθεί το ψήφισμα και ζήτησε από τους μετόχους να κάνουν το ίδιο στην ετήσια συνέλευση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v