Συμμαχία T-Mobile, TIM, Telefonica

Τις δυνάμεις τους ένωσαν τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, T-Mobile, TIM, Telefonica, καθώς αναζητούν τρόπους αύξησης της πελατειακής τους βάσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους στην αντιπαράθεσή τους με τη Vodafone.

Συμμαχία T-Mobile, TIM, Telefonica
Τις δυνάμεις τους ένωσαν τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, η T-Mobile International της Deutsche Telekom, η Telecom Italia Mobile και η ισπανική Telefonica Moviles, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά τους Vodafone Group στην Ευρώπη.

Η συμμαχία, βάσει της οποίας οι εταιρίες θα προσφέρουν από κοινού υπηρεσίες και προϊόντα σε 162 εκατ. πελατών σε Ευρώπη, Αμερική και στη λεκάνη της Μεσογείου, είναι ανοιχτή και σε άλλες εταιρίες, όπως αναφέρεται τη σχετική ανακοίνωση των εταιριών.

Οι τρεις εταιρίες θα συνεργασθούν σε πολλούς τομείς, όπως στην παροχή υπηρεσιών περιαγωγής (roaming) και πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Άλλοι στόχοι των εταιριών είναι οι οικονομίες κλίμακος και η επίτευξη υψηλότερων πωλήσεων, όπως και η κατασκευή εξοπλισμού και συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Οι τρεις εταιρίες συμπληρώνουν η μία την άλλη και όλες μαζί προσπαθούν να ανταγωνιστούν τη Vodafone. Η T-Mobile δεν έχει δίκτυο στην Ιταλία ή την Ισπανία, ενώ οι TIM και Telefonica Moviles δεν έχουν δίκτυα στη Γερμανία. Καμία από τις τρεις εταιρίες δεν έχει δίκτυο στη Γαλλία, όπου η Vodafone ελέγχει μέρος της Cegetel.

Οι ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να βρουν τρόπους να προσφέρουν υπηρεσίες εκτός των συνόρων των χωρών τους, καθώς η Vodafone, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, άρχισε να προσφέρει στους ταξιδιώτες μία ενιαία τιμή χρέωσης για κλήσεις που πραγματοποιούνται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v