Την Fiat Avio πουλά η Fiat

Στην πώληση της αεροδιαστημικής μονάδας Fiat Avio συμφώνησε η Fiat με την αμερικανική εταιρία Carlyle και την ιταλική συνεργάτιδά της Finmeccanica, έναντι ποσού 1,6 δισ. ευρώ, καθώς προσπαθεί να αντλήσει μετρητά για τη χρηματοδότηση της ζημιογόνου μονάδας Fiat Auto.

Την Fiat Avio πουλά η Fiat
Τη μονάδα αεροδιαστημικής συμφώνησε να πουλήσει η Fiat στην αμερικανική εταιρία Carlyle Group και στην Finmeccanica, έναντι ποσού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, καθώς η μεγαλύτερη βιομηχανία της εταιρίας προσπαθεί να διασώσει τη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων.

Η Carlyle και η κρατικά ελεγχόμενη Finmeccanica, η μεγαλύτερη αμυντική εταιρία της Ιταλίας, θα προχωρήσουν σε ”αποκλειστικές” διαπραγματεύσεις με την Fiat για πέντε εβδομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση της Fiat Avio. Η Finmeccanica θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ως βιομηχανικός συνεργάτης της Carlyle.

Η Fiat Avio, που απασχολεί περί τους 5.000 εργαζομένους και έχει 14 εργοστάσια, είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 210 εκατ. ευρώ κατά το 2002 και πωλήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η Fiat, που είχε πέρσι ζημίες-ρεκόρ ύψους 4,2 δισ. ευρώ, προχωρά στην πώληση της εταιρίας προκειμένου να αντλήσει τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση της ανεπικερδούς μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων Fiat, Alfa και Lancia. Η εταιρία προχώρησε στην πώληση της ασφαλιστικής μονάδας έναντι 2,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v