Ράλι σε Ευρώπη εν όψει τελικής πτώσης της Βαγδάτης

Καλπάζουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επιτυχίες των συμμαχικών δυνάμεων στη ”μάχη της Βαγδάτης”, τονώνουν το ηθικό των επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν τώρα πιο ”καθαρά” την κατάληψη της πόλης και τη λήξη του πολέμου. Θετική εικόνα παρουσιάζουν τα futures στη Wall Street.

Ανοδικό ράλι για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις επιτυχίες των συμμαχικών δυνάμεων στη ”μάχη της Βαγδάτης” και την προσδοκία της σύντομης λήξης του πολέμου, που πιθανότατα θα ακολουθήσει την ολοκληρωτική κατάληψη της πόλης. Την άνοδο οδηγούν οι μετοχές της Suez και της Allianz.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της Suez, της μεγαλύτερης εταιρίας ύδρευσης στον κόσμο σημειώνει σημαντική άνοδο μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας της από την S&P.

Μεγάλη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της Allianz AG, καθώς η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβάλει σε ασιατικές εταιρίες ως αποτέλεσμα της ασιατικής γρίπης θα είναι περιορισμένες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Vodafone, μετά την ανακοίνωσή της για αύξηση του αριθμού των συνδρομητών.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι της εταιρίας λιανικής Sainsbury, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού, αλλά και της Ahold, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών της.

Εξάλλου ιδιαίτερα θετικό αανμένεται να είναι το ξεκίνημα στη Wall Street, όπως προκύπτει από την παρούσα εικόνα των futures. Σημαντικά μειωμένο εκτιμάται ότι θα είναι το ύψος δανεισμού των αμερικανών καταναλωτών για τον Φεβρουάριο, με τα σχετικά στοιχεία να ανακοινώνονται στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Στις 3.949 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας κέρδη 3,55%, ενώ στις 2.804 μονάδες βρίσκεται ο DAX, καταγράφοντας κέρδη 5,68%.

Εξάλλου, στις 2.985 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40, με κέρδη 5,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v