Τα futures περιορίζουν τις απώλειες των ευρωαγορών

Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές καθώς τα futures δείχνουν ελαφρά ανοδικό άνοιγμα στη Wall ενώ αρνητικά εξακολουθεί να λειτουργεί η μείωση κατά 0,7% της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία.

Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές, καθώς τα futures δείχνουν ελαφρά ανοδικό άνοιγμα στη Wall.

Ωστόσο αρνητικά εξακολουθούν να λειτουργούν αφενός τα macro στοιχεία, καθώς μειώθηκε κατά 0,7% η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία και αφετέρου η χθεσινή ”απροθυμία” της αμερικανικής αγοράς να ακολουθήσει στους ρυθμούς ράλι της Ευρώπης.

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές, μπορεί οι εικόνες από το Ιράκ να ”δείχνουν” προς μια σύντομη λήξη του πολέμου, ωστόσο η οικονομική πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι και τα καλύτερα, θα παραμείνουν ως έχουν ακόμα κι’ αν ο πόλεμος τελειώσει, σημειώνουν οι αναλυτές.

Παράλληλα η υποχώρηση κατά 0,7% της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, δείχνει, με τον καλύτερο τρόπο, ότι τα προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι κάθε άλλο παρά επιφανειακά, επισημαίνεται σχετικώς.

Εξάλλου, ελαφρά ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Wall σύμφωνα με τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται από τις ΗΠΑ τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής των επιχειρήσεων, τα οποία αναμένονται να αυξηθούν κατά 0,2%.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Swiss Life, με την εταιρία να προχωρά σε περικοπή του μερίσματός της, ύστερα από καταγραφή ζημιών - ρεκόρ για το 2002.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Marks&Spencer, μετά τη σημερινή της ανακοίνωση για σημαντική επιβράδυνση των πωλήσεων κατά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο.

Αντίθετα άνοδο παρουσιάζει η μετοχή της φαρμακευτικής Stada, καθώς η εταιρία ενίσχυσε 77% τα προ φόρων κέρδη της το 2002.

Στις 3.909 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας απώλειες 0,68%, ενώ στις 2.802,8 μονάδες κινείται ο Dax, καταγράφοντας απώλειες 0,22%.

Σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40, στις 2.934 μονάδες (-0,04%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v