Δεν χάρηκαν την κατάρρευση Σαντάμ οι ευρωαγορές

Δεν κατάφεραν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το κλίμα ανησυχίας για το μέλλον των παγκόσμιων οικονομιών επικράτησε των εορτασμών για την κατάρρευση του καθεστώτος Σαντάμ.

Με απώλειες έκλεισαν εν τέλει οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τηλεοπτικές εικόνες που έδειχναν την αποκαθήλωση αγαλμάτων του Σαντάμ Χουσεϊν, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις αγορές σε θετικό έδαφος για πολύ, ενώ οι επενδυτές επηρεάσθηκαν από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα στη Wall Street.

Απώλειες κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρίες, όπως η KLM και η British Airways, μετά την ανακοίνωση της Deutsche Lufthansa ότι περιμένει απροσδόκητα υψηλές λειτουργικές ζημιές για το πρώτο τρίμηνο.

Μικτή ήταν η εικόνα των ασφαλιστικών εταιριών, με την Allianz να καταγράφει κέρδη, ενώ οι Munich Re, Aviva, AGF, Prudential και Aegon υποχώρησαν, μετά την μείωση της βαθμολογίας των Swiss Life και Aegon από τη Standard & Poor’s.

Οι βρετανικές καπνοβιομηχανίες British American Tobacco, Gallaher Group και Imperial Tobacco, σημείωσαν κέρδη, καθώς ανακοινώθηκε αύξηση του φόρου ανά πακέτο τσιγάρων εντός των προβλέψεων της αγοράς.

Χαμηλότερα κατά 0,19% έκλεισε το Λονδίνο, με το δείκτη FTSE 100 στις 3.861,40 μονάδες, μετά την μείωση των προβλέψεων για την φετινή ανάπτυξη της χώρας στο 2-2,5% από τον υπουργό οικονομικών της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Απώλειες της τάξεως του 0,19 κατέγραψε και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 στις 2.888,03 μονάδες. Πιέσεις ασκούνται αυτή την ώρα και στο δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 0,41% διαμορφούμενος στις 2.756,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v