Βραδύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης για τη Βρετανία

Σε μείωση των προβλέψεων για την φετινή ανάπτυξη της Βρετανίας στο 2-2,5% προχώρησε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Βραδύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης για τη Βρετανία
Σε μείωση των προβλέψεων για την φετινή ανάπτυξη της Βρετανίας στο 2-2,5% προχώρησε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού στο για το τρέχον οικονομικό έτος βρετανικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση εντός 5 μηνών, ενώ ο ίδιος προειδοποίησε ότι αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση του κρατικού δανεισμού των τελευταίων έξι ετών, στα 27 δισ. στερλίνες (42 δισ. δολάρια) ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 24 δισ. στερλίνες.

Το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αναμένεται να αυξηθεί κατά 2-2,5% για φέτος, από τις προηγούμενες προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 2,5-3%. Επίσης, διατήρησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη για το 2004, στο 3-3,5%, ενώ πολλοί ανέμεναν ότι θα τις μείωνε.

Κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Μπράουν ανακοίνωσε αυξήσεις στους φόρους των τσιγάρων, της μπύρας και του κρασιού, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v