Αεροπορικές, ταξιδιωτικές, Wall πιέζουν την Ευρώπη

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις βασικές ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται στους κλάδους αεροπορικών και τουριστικών εταιριών, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις βασικές ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, με τις σημαντικότερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές αεροπορικών και τουριστικών εταιριών, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον στρατιωτικό πεδίο, οι αμερικανικές δυνάμεις ενισχύουν την παρουσία τους στη Βαγδάτη, ενώ μάχες πραγματοποιούνται στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αποστέλουν νέα τμήματα στο Βόρειο Μέτωπο, ώστε να ενισχύσουν τους άνδρες της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και, σε συνεργασία με τους Κούρδους, να αναλάβουν επιθετική δράση εναντίον της Μοσούλης και του Κιρκούκ.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξάγουν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στον άξονα Κιρκούκ - Μοσούλης.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινείται η μετοχή της LVMH, ύστερα από την υποχώρηση κατά 5,2% των εσόδων α΄ τριμήνου της εταιρίας, ενώ σε πτώση βρίσκεται και η μετοχή της γερμανικής Tui.

Ανάλογα πτωτικά, βρίσκεται η μετοχή της KLM, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού ύψους 3.000 ατόμων, ώστε να μειώσει τα κόστη της.

Παράλληλα, σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Lufthansa, αφού η αεροπορική εταιρία κατέγραψε ζημιές υψηλότερες των εκτιμήσεων στο α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της British Airways, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι ο πολεμος στο Ιράκ αναμένεται να πλήξει την κερδοφορία της.

Στις 3.843 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες 0,66%, ενώ στις 2.720 μονάδες βρίσκεται ο DAX (-1,72%)

Εξάλλου, πτώση 1,37% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.853 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v