News: Προς συμφωνία για την εξαγορά της Hughes

Κοντά στην πραγματοποίηση της πολυπόθητης εξαγοράς της Hughes Elecronics από την General Motors, έναντι 6,76 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η News, που υπό την καθοδήγηση του Ρούπερτ Μέρντοχ επεκτείνεται στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες που ήδη παρέχει σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική.

News: Προς συμφωνία για την εξαγορά της Hughes
Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του μεριδίου της Hughes Elecronics και της μονάδας της DirecTV βρίσκεται ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, που επιδιώκει επί μακρόν να εισέλθει στην αγορά της αμερικανικής δορυφορικής τηλεόρασης.

Το συνολικό αντίτιμο για την εξαγορά υπολογίζεται στα 6,76 δισ. δολάρια και θα δοθεί σε μετρητά και μετοχές.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η News θα εξαγοράσει το 20% της Hughes από την General Motors, έναντι 14 δολαρίων ανά μετοχή -τιμή κατά 22% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο της Hughes- και θα καταθέσει προσφορά για να εξαγοράσει άλλο ένα 15% στην ίδια τιμή από τους μετόχους της εταιρίας.

Η News θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας και θα έχει τον λειτουργικό έλεγχό της, αλλά όχι και την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, αν και δεν αποκλείεται να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή, αναφέρουν αναλυτές.

Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρίας, όπως η Libetry Media, που έχει το 18% της News, έχουν ήδη δείξει ότι στηρίζουν την εν λόγω συναλλαγή.

Η συμφωνία πραγματοποιείται δύο δεκαετίες μετά την πρώτη προσπάθεια του Μέρντοχ να εισέλθει στον τομέα δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ και θα συμπληρώσει τις υπηρεσίες που ήδη παρέχει η News σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Λατινική Αμερική.

Επίσης, θα τερματίσει τις διετείς προσπάθειες της GM να εξέλθει από τον τομέα της δορυφορικής τηλεόρασης και να αποκτήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών ταμείων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v