Δύσκολη η επίτευξη των στόχων της DaimlerChrysler

Δύσκολη χαρακτήρισε την επίτευξη των φετινών της στόχων η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού αλλά και εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για αυτοκίνητα σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη.

Δύσκολη η επίτευξη των στόχων της DaimlerChrysler
Απογοήτευσε τους επενδυτές η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, δηλώνοντας ότι η επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, καθιστά δύσκολη την επίτευξη των φετινών στόχων της, παρά το δυναμικό ξεκίνημα που έκανε στις αρχές του έτους.

Η εταιρία είχε θέσει ως στόχο την αύξηση των φετινών λειτουργικών κερδών στα 2 δισ. ευρώ, από τα 1,3 δισ. ευρώ που ήταν κατά το 2002 και από ζημιές 2,2 δισ. ευρώ το 2001.

Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, έχει ολοκληρώσει τα δύο τρίτα του τριετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της αμερικανικής μονάδας της Chrysler.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιέργκεν Σρέμπ, δήλωσε ότι η εταιρία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους της για την φετινή κερδοφορία και ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι ενθαρρυντικά.

Παρά ταύτα, η μείωση των πωλήσεων σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη και η απώλεια μεριδίου αγοράς εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού, θα εξαναγκάσει την DaimlerChrysler να εντείνει τις προσπάθειες περικοπής των δαπανών της. Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των καταναλωτών.

Οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, η General Motors και η Ford, έχουν προχωρήσει στην προσφορά ακόμα μεγαλύτερων εκπτώσεων από αυτές που προσφέρει η DaimlerChrysler, προκειμένου να προασπίσουν το μερίδιό τους από τις ιαπωνικές εταιρίες που έχουν ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στις ΗΠΑ, παρά την υποχώρηση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v