Πτωτικές διαθέσεις στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κύριες ευρωαγορές, ύστερα και από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, αλλά και εν μέσω ανησυχιών που εκφράζονται από επενδυτές και αναλυτές για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο προσκήνιο και οι εξελίξεις στο Ιράκ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κύριες ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών που εκφράζονται από τους επενδυτές για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο στρατιωτικό πεδίο, το ενδιαφέρον έχει μετατοπισθεί στο Βόρειο Μέτωπο, όπου βομβαρδίστηκαν οι πόλεις της Μοσούλης, του Κιρκούκ, αλλά και το Τικρίτ.

Κουρδικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς τη Μοσούλη, ενώ σποραδικές μάχες πραγματοποιήθηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα, στην οποία εμφανίστηκαν φαινόμενα λεηλασίας.

Εξάλλου, άφαντος παραμένει ο Σαντάμ και οι υιοί του, ενώ ο ηγέτης του ιρακινού κογκρέσο, Ah. Chalabi, υποστήριξε πως ο Σαντάμ κύβεται στην πόλη Baquba, βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί ξανά στα θεμελιώδη στοιχεία, καθώς ο πόλεμος στο Ιράκ φαίνεται να τελειώνει.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Roche, με την εταιρία να καταγράφει έσοδα α΄ τριμήνου της τάξεως των 6,73 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων 6,95 δισ. ευρώ που ήταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ανάλογο έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι της Air France, ύστερα από την ανακοίνωση ότι ο αριθμός των επιβατών της μειώθηκε κατά 1,9% το Μάρτιο, κυρίως ως αποτέλεσμα του ποέμου στο Ιράκ.

Στις 3.829 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες 0,84% ενώ στις 2.730 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX (0,15%).

Εξάλλου, πτώση 1,21% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.853 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v