Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη

Αύξηση κατά 2% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον Μάρτιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA), κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων των Peugeot και Ford.

Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη
Αύξηση κατά 2% τον μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον Μάρτιο του 2002 σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, κυρίως λόγω των φοροελαφρύνσεων που δόθηκαν στην Ιταλία και τις αυξημένες πωλήσεις των Peugeot και Ford, αναφέρει σε έκθεσή του ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη ανήλθαν σε 1,59 εκατ. αυτοκίνητα τον μήνα Μάρτιο, συγκρινόμενες με τα 1,56 εκατ. του Μαρτίου του περασμένου έτους.

Εξάλλου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 27% για το διάστημα μέχρι τον Μάρτιο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, καθώς η κυβέρνηση προσέφερε φορολογικά κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων που μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Οι πωλήσεις της Peugeot αυξήθηκαν για το ίδιο χρονικό διάστημα κατά 7,5% φτάνοντας στα 243.873 αυτοκίνητα. Το μερίδιο της Peugeot στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης έφτασε στο 15,3% από το 14,5%.

Οι πωλήσεις της Ford, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 3%, στα 194.010 αυτοκίνητα, με τη ζήτηση για το best seller μοντέλο της, Ford Focus, να παραμένει υψηλή.

Αντίθετα, μειώθηκαν κατά 2,6% οι πωλήσεις της Volkswagen (258.455 αυτοκίνητα), κυρίως εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων των ”γερασμένων” πλέον Golf και Passat. To μερίδιο της Volkswagen υποχώρησε κατά 0,8% στο 16,2%.

Αμετάβλητες σχεδόν έμειναν οι πωλήσεις της General Motors Corp (+0,2%) στα 171.600 αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v