Futures και αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αρχική νευρικότητα, επηρεαζόμενα από τη θετική εικόνα των futures στη Wall. Αύξηση 18% σημείωσαν τα κέρδη της Citigroup για το α’ τρίμηνο του 2003, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εταιριών, όπως η IBM.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αρχική νευρικότητα, επηρεαζόμενα από τη θετική εικόνα των futures στη Wall. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές, περιμένοντας και τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Citigroup και η IBM.

Εξάλλου, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν αποτελεί πλέον παράγοντα των εξελίξεων, ενώ το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από την απροθυμία των επενδυτών να προβούν σε σημαντικές τοποθετήσεις, επηρεαζόμενοι σε μεγάλο βαθμό και από τις τελευταίες συνεδριάσεις στη Wall, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διστακτικότητα και συχνές εναλλαγές στα πρόσημα.

Επίσης, αναλυτές επισημαίνουν ότι το ρυθμό στις αγορές υπαγορεύουν τον τελευταίο καιρό δεδομένα και στοιχεία αναφορικά με την οικονομία, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ημερήσια βάση, χωρίς να διαφαίνεται σαφής προσανατολισμός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός στις τοποθετήσεις των επενδυτών.

Ανοδικό προδιαγράφουν το άνοιγμα στη Wall τα futures ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνονται σήμερα και τα στοιχεία για τα επιχειρηματικά αποθέματα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,2%.

Άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι της Allianz, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το ποσό των εκδιδομένων δικαιωμάτων προτίμησης κατά 0,9 δισ. ευρώ, καθώς η ζήτηση από πλευράς των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες της.

Παράλληλα, πτώση σημειώνουν οι μετοχές των DaimlerChrysler και της Volkswagen, μετά την υποβάθμιση από τη Merrill Lynch του αυτοκινητιστικού κλάδου σε underweight από neutral.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Bayer καθώς όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, θύματα του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική, προτίθενται να μηνύσουν φαρμακευτικούς κολοσσούς, όπως η Dupont, η Bayer και η Lilly, για ”πλήρη συνεργασία” με το ρατσιστικό καθεστώς, καθώς και για την προμήθεια χημικών όπλων σε αυτό.

Στο Λονδίνο, την άνοδο ενισχύει κυρίως η ανοδική πορεία (+4%) της μετοχής της mmO2, καθώς η εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε την πώληση της μονάδας της στην Ολλανδία.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,75% στις 3.863,8, ενώ ο DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,44% στις 2.747,92 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,18% στις 2.843,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v