Ηπιους τόνους προς Συρία συνιστά σε ΗΠΑ ο Σολάνα

Να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά στις απειλές προς τη Συρία ζήτησε από τις ΗΠΑ ο ύπατος αρμοστής της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ξαβιέ Σολάνα, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Ηπιους τόνους προς Συρία συνιστά σε ΗΠΑ ο Σολάνα
Να χαμηλώσει τους τόνους ζήτησε από τις ΗΠΑ ο ύπατος αρμοστής της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ξαβιέ Σολάνα, όσον αφορά στις απειλές προς τη Συρία, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

”Η περιοχή περνά δύσκολες στιγμές αυτή την περίοδο, και νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να γίνονται εποικοδομητικές δηλώσεις παρά να δημιουργούνται εκ νέου εντάσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σολάνα.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η Συρία ίσως διαθέτει πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε τη Δαμασκό να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον.

Ο Ξ. Σολάνα, πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ρόλο της Ενωσης στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, τόνισε πως σε μια περιοχή που είναι τόσο συγκλονισμένη από τις ταραχές, το καλύτερο θα ήταν να προχωρούμε σε θετικές δηλώσεις και σε όχι αρνητικές διακηρύξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v