Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες και από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που προήλθαν από τις ΗΠΑ και που ενίσχυσαν το ηθικό των επενδυτών, με τις ασφαλιστικές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να οδηγούν την άνοδο.

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις μέρες υποχώρησης, με τις ασφαλιστικές, αυτοκινητοβιομηχανίες και αεροπορικές εταιρίες να οδηγούν την άνοδο.

Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδος των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές όπως της Pinault-Printemps, δημιουργώντας παράλληλα ελπίδες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Παράλληλα, η αυξημένη ζήτηση αυτοκινήτων στην Δυτική Ευρώπη ενίσχυσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κέρδη κατέγραψαν οι DaimlerChrysler, Volkswagen, BMW, Peugeot, Fiat και Renault.

Ο βαλλόμενος τον τελευταίο καιρό κλάδος των αεροπορικών εταιριών, ανέκαμψε σήμερα, με τις Deutsche Lufhansa, Air France και British Airways να καταγράφουν κέρδη.

Η αναβάθμιση των ασφαλιστικών εταιριών Munich Re και Allianz οδήγησε στην άνοδο των μετοχών τους, έχοντας αποκομίσει σημαντικά κέρδη αυτή την εβδομάδα.

Οι τηλεπικοινωνιακές Telefonica και KPN σημείωσαν σημαντική άνοδο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα η μεν ισπανική εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή του προσωπικού της κατά 10.000 –15.000 άτομα και η δε ολλανδική εταιρία αναβαθμίστηκε από τη Moody’s.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, όπως της SAP, μετά τα θετικά αποτελέσματα της βρετανικής Sage Group.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Vivendi Universal, μετά από δημοσίευμα βάσει του οποίου η Apple Computer ενδιαφέρεται για την εξαγορά της μουσικής της μονάδας Universal Music Group.

Υψηλότερα έκλεισαν και οι μετοχές των Carrefour και Danone μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Με άνοδο της τάξεως του 0,13% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, διαμορφούμενος στις 3.808,10 μονάδες. Ενισχυμένος κατά 1,05% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.838,14 μονάδες.

Στις 2.734,24 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v