Θετικοί οιωνοί από futures σε Παρίσι - Φρανκφούρτη

Σε θετικό πρόσημο παραμένουν Φρανκφούρτη και Παρίσι, ωθούμενες κυρίως από τα θετικό κλίμα που δημιούργησαν τα αποτελέσματα της Microsoft και της Intel, αλλά και το ανοδικό άνοιγμα που δείχνουν τα Futures για τη Wall. Ρευστοποιήσεις κερδών πιέζουν το Λονδίνο.

Σε θετικό πρόσημο παραμένουν Φρανκφούρτη και Παρίσι, ωθούμενες κυρίως από τα θετικό κλίμα που δημιούργησαν τα αποτελέσματα της Microsoft και της Intel, ενώ ο FTSE ”παραδίδει” σταδιακά τα κέρδη που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν , μετά τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Οι αναλυτές εξάλλου επισημαίνουν ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό από τα θετικά αποτελέσματα των Microsoft και Intel, εξαιτίας της μικρότερης επίδρασης που έχουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Στα μακροοικονομικά νέα, στο 2,4% διαμορφώθηκε το Μάρτιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με το Φεβρουάριο και επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικό προδιαγράφουν το άνοιγμα στη Wall τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα macro στοιχεία από τις ΗΠΑ για το δείκτη τιμών καταναλωτή και τις νέες κατοικίες για το μήνα Μάρτιο.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 0,4% στις τιμές καταναλωτή σε σχέση με το Φεβρουάριο και άνοδο του αριθμού των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ στα 1,7 εκ. από τα 1,62 εκ. που ήταν το Φεβρουάριο.

Ανοδο καταγράφει η μετοχή του Reuters Group, το οποίο ανακοίνωσε ότι βλέπει ενδείξεις σταθεροποίησης στις κύριες δραστηριότητές του, μετά τη, χαμηλότερη του αναμενόμενου, μείωση στα κέρδη κατά 10% για το α’ τρίμηνου 2003.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Nokia, μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου της ανταγωνίστριάς της, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Motorola.

Στις τεχνολογικές μετοχές οι οποίες καταγράφουν κέρδη επηρεαζόμενες από τα θετικά αποτελέσματα των Microsoft και Intel συγκαταλέγονται οι STMElectronics, η Infineon και η ASML.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3901,2 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40% . Κατά 2,10% ενισχύεται ο DAX στις 2.893 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 1,22% στις 2957,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v