Ευρωζώνη: Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Μάρτιο

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάρτιο, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ η μηνιαία μεταβολή διαμορφώνεται στο 0,6%. Εξάλλου, αυξημένη κατά 0,2% εμφανίστηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη.

Ευρωζώνη: Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Μάρτιο
Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάρτιο, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ η μηνιαία μεταβολή διαμορφώνεται στο 0,6%.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι ο δείκτης του πληθωρισμού θα κινηθεί στο 2,4% το Μάρτιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ σε σχέση με το Φεβρουάριο αναμενόταν αύξηση 0,5%.

Η Eurostat αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι τιμές καταναλωτή, εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων, των τροφίμων, των ποτών και του καπνού, σημείωσαν άνοδο 1,8%, σε σχέση με το 1,9% του Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο αλκοόλ και τον καπνό παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές, κατά 5,6%, ενώ ακολούθησαν οι τιμές των μεταφορών, των ξενοδοχείων και εστιατορίων, κατά 4,1% και 3,3% αντίστοιχα.

Εξάλλου, αύξηση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για το μήνα Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 0,3%.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προβλέποντας παράλληλα ότι το τέλος του πολέμου στο Ιράκ θα ενισχύσει τους μακροοικονομικούς δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v