Τεχνολογικές και τράπεζες ενίσχυσαν τις ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες από τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές, καθώς τα καλυτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των εταιριών, ενίσχυσαν το κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών.

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω αισιοδοξίας ότι τα εταιρικά αποτελέσματα βελτιώνονται, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων από τα αναμενόμενα κέρδη εταιριών, όπως η Royal Philips, η Adecco και η Novatris.

Την άνοδο οδήγησαν οι τεχνολογικές εταιρίες και οι τράπεζες, σε ακολουθία των θετικών αποτελεσμάτων εταιριών των ΗΠΑ, όπως της IBM, Citigroup και Bank of America.

Από τις τεχνολογικές εταιρίες, άνοδο σημείωσαν οι γερμανικές Infineon Technologies και SAP, όπως επίσης η γαλλική Cap Gemini και η ολλανδική Royal Philips Electronics που σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της.

Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη των τραπεζών, όπως των γερμανικών HypoVereinsBank και Commerzbank, και των ολλανδικών ING και της ABN Amro. Οι ασφαλιστικές εταιρίες επίσης σημείωσαν άνοδο μετά την αναβάθμιση της γαλλικής AGF από την JPMorgan.

Άνοδο σημείωσε και η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novatris, μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της ελβετικής Adecco, εταιρίας απασχόλησης εργατικού δυναμικού, πραγματοποίησε σημαντική άνοδο, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 5,9%, ενώ αναμενόταν υποχώρηση της τάξεως του 54%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αν και περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της General Motors, παρέμειναν σε θετικό έδαφος, με τις Volkswagen, Peugeot και DaimlerChrysler να σημειώνουν μικρή άνοδο.

Με κέρδη της τάξεως του 1,75% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.916,80 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,62% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.921,52 μονάδες.

Άνοδο της τάξεως του 2,42% καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.843,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v