Philips: Ζημιογόνο το α’ τρίμηνο

Η Royal Philips ανακοίνωσε ότι σημείωσε ζημίες το α΄ τρίμηνο του 2003 εξαιτίας του έκτακτου κόστους που προκύπτει από το κλείσιμο δύο εργοστασίων κατασκευής ημιαγωγών στις ΗΠΑ, ενώ μειωμένες εμφανίστηκαν και οι πωλήσεις λόγω της υποτίμησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Philips: Ζημιογόνο το α’ τρίμηνο
Η Royal Philips Electronics NV ανακοίνωσε ότι σημείωσε ζημίες το πρώτο τρίμηνο του 2003 εξαιτίας του έκτακτου κόστους που προκύπτει από το κλείσιμο δύο εργοστασίων κατασκευής ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η ολλανδική εταιρία κατέγραψε ζημιές 69 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενες με κέρδη 9 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2002. Οι αναλυτές προέβλεπαν ζημίες ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του 2003 μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διαμορφούμενες στα 6,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται, ως επί το πλείστον, στην υποτίμηση του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των πωλήσεων στα 7,2 δισ. ευρώ.

”Οι παρούσες οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες μας υποχρεώνουν να σχεδιάζουμε την επιχειρηματική στρατηγική μας προϋποθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει βραχυπρόθεσμη βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Andre Manning.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία ανακοίνωσε τον Μάρτιο την περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας, προερχόμενες κυρίως από τα δύο εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ τα οποία θα κλείσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v