Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης ZEW στη Γερμανία

Άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι η λήξη του πολέμου στο Ιράκ θα ενισχύσει την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας. Στο 3% παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο.

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης ZEW στη Γερμανία
Άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι η λήξη του πολέμου στο Ιράκ θα ενισχύσει την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας. Στο 3% παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης ZEW σημείωσε άνοδο στο 18,4 από το 17,7 του Μαρτίου, ενώ οικονομολόγος της Deutsche Bank σχολίασε πως ”το χειρότερο είναι πλέον πίσω μας”, προσθέτοντας ότι η γεωπολιτική κατάσταση δεν είναι πλέον τόσο δυσμενής για την οικονομία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης έχει αυξηθεί κατά 15% από τις αρχές του μήνα, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την ιρακινή πρωτεύουσα.

Στη Βρετανία, εξάλλου, αναλυτές σχολιάζουν ότι παρά τον σχετικά υψηλό δείκτη του πληθωρισμού, η ΤτΑ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v