GM: Κέρδη στο τρίμηνο- ανησυχία για το έτος

Σημαντική ήταν η αύξηση των κερδών της General Motors για το α΄ τρίμηνο του 2003, έναντι του περσινού α΄ τριμήνου (1,5 δισ. δολ. από 228 εκατ. δολ.), αν και οι προειδοποιήσεις της εταιρίας ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους της στο σύνολο του έτους ανησυχούν αναλυτές και επενδυτές.

GM: Κέρδη στο τρίμηνο- ανησυχία για το έτος
Μεγάλη αύξηση στα κέρδη του α’ τριμήνου σε σχέση με την αντίστοιχη περισυνή περίοδο ανακοίνωσε η General Motors, αλλά προειδοποίησε ότι μπορεί να μην πετύχει τους στόχους της για το 2003, εξαιτίας των ασταθών οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, η GM ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 1,5 δισ. δολάρια ή 2,71 δολάρια ανά μετοχή, συγκρινόμενα με κέρδη 228 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Η αύξηση των κερδών αποδίδεται κυρίως στα κέρδη ύψους 505 εκατ. δολαρίων που απεκόμισε από τη μονάδα κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού ελέω του πολέμου στο Ιράκ, αλλά και στα βελτιωμένα αποτελέσματα του αυτοκινητιστικού κλάδου.

”Η GM είναι λιγότερο βέβαιη ότι θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της για το 2003 λόγω των εξαιρετικά αβέβαιων οικονομικών συνθηκών”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας. Ο στόχος που είχε θέσει η εταιρία για το τρέχον έτος είναι κέρδη 5 δολ. ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών αναφορικά με το α΄ τρίμηνο έκαναν λόγο για κέρδη 1,54 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η ίδια η εταιρία είχε προβλέψει τον Ιανουάριο κέρδη 1,45 δολάρια/ μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v