Aventis: Μείωσε στο 15% το μερίδιό της στη Rhodia

Μέρος του μεριδίου της στη Rhodia SA πούλησε στην Credit Lyonnais η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Aventis SA, θέλοντας να ικανοποιήσει την απαίτηση των μετόχων της για περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της.

Aventis: Μείωσε στο 15% το μερίδιό της στη Rhodia
Η Aventis SA, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία, μείωσε το μερίδιό της στην εταιρία κατασκευής χημικών προιόντων Rhodia SA στο 15,3% από το 25,2%, θέλοντας να ικανοποιήσει την απαίτηση των μετόχων της για περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία πούλησε 17,8 εκατ. μετοχές της Rhodia στην τράπεζα Credit Lyonnais, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένη τιμή. Σύμφωνα με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, η αξία των μετοχών ανέρχεται στα 95,4 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές σχολιάζουν σχετικά ότι, ενώ η ιδέα της Aventis για περιορισμό της συμμετοχής στη ζημιογόνo Rhodia είναι σωστή, ο χρόνος που επέλεξε να προβεί σ’ αυτή την κίνηση δεν είναι ο σωστός, καθώς η τιμή της μετοχής βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι η γαλλική φαρμακοβιομηχανία έχει προχωρήσει σε αρνητική αναπροσαρμογή της αξίας του μεριδίου της στη Rhodia κατά 485 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι μετοχές της Rhodia έχουν υποτιμηθεί κατά 60% περίπου στην περίοδο αυτή.

Η μετοχή της Aventis στο Χρηματιστήριο του Παρισιού κατέγραφε πτώση 2,4%, διαμορφούμενη στα 41,45 ευρώ νωρίς το πρωί, ενώ την ίδια ώρα η μετοχή της Rhodia σημείωνε άνοδο 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v