Η Nokia βοηθάει τις ευρωαγορές (update)

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι αγορές του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης ενώ σημαντικά έχει περιορίσει τις απώλειες το Παρίσι στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης πριν από τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Nokia.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι αγορές του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης ενώ σημαντικά έχει περιορίσει τις απώλειες και το Παρίσι στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης πριν από τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Nokia.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου σημείωσαν αύξηση κατά 13% στα 977 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσό θα διαμορφωνόταν στα 929 εκατ. ευρώ.

Πτώση καταγράφει η γερμανική εταιρία πληροφορικής SAP, καθώς παρά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο, η Dresdner Kleinwort υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας, καθώς ”η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την αύξηση της κερδοφορίας της SAP”, ενδεικτικό του οποίου αποτελεί η αύξηση κατά 16% της μετοχής της, στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών.

Η ολλανδική ING κατέγραψε σημαντικές απώλειες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Wall Street, όπως και η Ericsson, με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να δέχονται πιέσεις και στην σημερινή ευρωπαϊκή συνεδρίαση.

Απώλειες καταγράφει και η Rhodia, η μεγαλύτερη γαλλική εταιρία χημικών δραστηριοτήτων, καθώς η Aventis ανακοίνωσε ότι περιέκοψε το μερίδιο συμμετοχής της στο 15,3% από το 25%

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3859,8 μονάδες με κέρδη 0,32% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,56% στις 2878,84 μονάδες. Ο δείκτης DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,87% στις 2849,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v