”Μουδιασμένη” η Ευρώπη λόγω εταιρικών - futures

Η νευρικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών αγορών, με τα εταιρικά νέα να περιλαμβάνουν τις μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές της Infineon και την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη του οικονομικού έτους από την Chubb. Αρνητικό προδιαγράφουν το άνοιγμα στη Wall τα futures.

Η νευρικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών αγορών, με τα εταιρικά νέα να περιλαμβάνουν τις μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές της Infineon και την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη του οικονομικού έτους από την Chubb, ενώ τα futures προβλέπουν αρνητικό το άνοιγμα στη Wall.

Οι αναλυτές επισημαίνουν εξάλλου ότι η οικονομική συγκυρία με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες το σύνολο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν είναι θετική, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πτώση καταγράφει η μετοχή της γερμανικής Infineon Technologies, μετά τις ζημιές 328 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2003.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Chubb Securities μετά την έκδοση προειδοποίησης σύμφωνα με την οποία τα κέρδη για το οικονομικό έτος θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Απώλειες καταγράφουν και οι τίτλοι της Heidelberger, η οποία ανακοίνωσε για το οικονομικό έτος που τέλειωσε στις 31 Μαρτίου τις πρώτες ζημιές στην ιστορία της.

Άνοδο καταγράφει η μετοχή της Nokia, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Φιλανδική εταιρία την προηγούμενη Παρασκευή.

Στις 3.899 μονάδες διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ο FTSE 100 στο Λονδίνο, καταγράφοντας άνοδο 0,26%. Οριακή άνοδο 0,05% σημειώνει ο CAC40 στο Παρίσι, διαμορφούμενος στις 2900,01 μονάδες.

Πτωτικά κατά 0,90%, στις 2873,76 μονάδες, κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v