Νευρικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Νευρικό το άνοιγμα στις ευρωαγορές, μετά τις ανοδικές τάσεις των πρώτων λεπτών, αλλά και το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Wall. Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οι μεγαλύτερες πιέσεις, ύστερα από την ανακοίνωση των σημαντικότερων του αναμενόμενου ζημιών της Infineon AG για το α΄ τρίμηνο.

Νευρικό το άνοιγμα στις ευρωαγορές, μετά τις ανοδικές τάσεις των πρώτων λεπτών και το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Wall, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την ανακοίνωση των μεγαλύτερων του αναμενόμενου ζημιών της Infineon AG.

Πιο συγκεκριμένα, έντονα πτωτικά κινείται η μετοχή της Infineon Technologies AG παρασύροντας και τους περισσότερους τίτλους του τεχνολογικού κλάδου, αφού ανακοίνωσε ζημιές για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο ύψους 328 εκ. ευρώ, συγκρινόμενες με τα 125,8 εκ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της HSBC Holdings Plc, μετά την εκτίμηση της εταιρίας ότι θα υποστεί ζημιές ύψους 100 εκ. δολαρίων περίπου, λόγω της υποχώρησης των πωλήσεων στις ασιατικές αγορές που προκαλεί η άτυπη πνευμονία SARS.

Kέρδη καταγράφει η μετοχή της TotalFina Elf, μετά την αναβάθμισή της από την Credit Suisse First Boston σε ”outperform” από ”neutral”.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Suez SA, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ύδατος στην Ευρώπη, συνεισφέροντας σημαντικά στην καλύτερη εικόνα του FTSE σε σχέση με τους δείκτες σε Γαλλία και Γερμανία.

Στις 3.890,8 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,04%. Πτωτικά κατά 1,16%, στις 2.866,27 μονάδες κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Απώλειες 0,15% καταγράφει και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, διαμορφούμενος στις 2.894,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v