Χρ. Πρωτόπαπας: Ψεύτης και συκοφάντης ο Κουρής

”Ψευδή και αήθη επίθεση” χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαπας, το δημοσίευμα της ”Αυριανής” στο οποίο κατηγορείται ότι ενισχύθηκε στον προεκλογικό αγώνα του από τον όμιλο Altec. Ο υπουργός ανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εξάλλου, υπέρ Μητσοτάκη κατέληξε η δικαστική κόντρα του ”επιτίμου” με τον Κ. Λαλιώτη.

Χρ. Πρωτόπαπας: Ψεύτης και συκοφάντης ο Κουρής
”Ψεύτη και συκοφάντη” χαρακτήρισε τον εκδότη Γ. Κουρή ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε επ’ αφορμή του δημοσιεύματος της ”Αυριανής”, στο οποίο γινόταν λόγος για χρηματοδότηση του εκλογικού αγώνα του κ. Πρωτόπαπα από τον όμιλο Altec.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ”Αυριανής”, τα τιμολόγια για τις δαπάνες της ”ομολογουμένως προκλητικής καμπάνιας του κ. Πρωτόπαπα” κόπηκαν στο όνομα της εταιρίας Altec ή Altec Promotion και η εξόφληση έγινε με επιταγές του Θανάση Αθανασούλη.

Ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε το δημοσίευμα ”ψευδή και αήθη επίθεση”, ενώ προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. ”θα φτάσω μέχρι τέλους, δεν πρόκειται να δεχτώ τη συγγνώμη του”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα υπάρχει και απαίτηση για χρηματική αποζημίωση.

Ο κ. Πρωτόπαπας επεσήμανε τέσσερα σημεία αναφορικά με το θέμα. Όπως είπε, ο εκλογικός αγώνας του ήταν πλήρως διαφανής, ενώ τα σχετικά δικαιολογητικά είναι υποβεβλημένα στη Βουλή και έχουν ήδη ελεγχθεί.

Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ποτέ δεν δέχτηκε οικονομική βοήθεια από τον κ. Αθανασούλη, τον όμιλο Altec ή οποιονδήποτε επιχειρηματία, ενώ αρνήθηκε ότι είχε ποτέ ”οποιαδήποτε συνομιλία με την κ. Λ. Συναδιανού, τις δηλώσεις της οποίας επικαλείται το δημοσίευμα”. Τέλος, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε την ύπαρξη στοιχείων και παραστατικών που αποδεικνύουν ότι όλες οι προεκλογικές δαπάνες του έχουν πληρωθεί από τον ίδιο.

Ο υπουργός Τύπου είπε πως ”δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουρής χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους συκοφαντίας”, ενώ χαρακτήρισε τις προθέσεις του ”προφανείς”. Απαντώντας στην ερώτηση ”γιατί πιστεύετε ότι γίνατε εσείς συγκεκριμένα στόχος του κ. Κουρή;”, εξέφρασε την άποψη πως ”στο πρόσωπο του κυβερνητικού εκπροσώπου προφανώς βάλλεται ολόκληρη η κυβέρνηση”.

Το δημοσίευμα της ”Αυριανής”, αλλά και η απάντηση του κ. Πρωτόπαπα έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τη ρητή δήλωση του πρωθυπουργού περί ”αποπομπής των στελεχών που έχουν σχέση με διαφθορά”, αλλά και την επομένη της κίνησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικου, να ζητήσει την παρέμβαση Κρουσταλλάκη.

Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της συμμετοχής υπουργών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δήλωσε:

”Φαίνεται ότι την ώρα που οι πολλοί έχαναν τα χρήματά τους στο Χ.Α., κυβερνητικοί παράγοντες είχαν προνομιακή πρόσβαση και τη χρησιμοποιούσαν για να κερδοσκοπήσουν. Έχει δημιουργηθεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό. Θα πρέπει να δημιουργηθεί Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπως έγκαιρα είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία”.

Εξάλλου, εξελίξεις υπήρξαν και σε ένα άλλο ”μέτωπο διαπλοκής” που είχε ανοίξει πέρυσι με τις δηλώσεις του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, περί μυστικών λογαριασμών του Κ. Μητσοτάκη στην offshore εταιρία Mayo.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο απεφάνθη σχετικά πως ο σημερινός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να καταβάλει στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως αποζημίωση το ποσό των 100 εκατ. δρχ.

Άλλωστε, αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 20 εκατ. δρχ., υποχρεούται να καταβάλει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Κ. Λαλιώτη, ως αποτέλεσμα των δηλώσεων στις οποίες είχε προβεί ο επίτιμος κατά το χρονικό διάστημα εκείνο. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δηλώσεις αυτές (”ο Λαλιώτης είναι το πιο άθλιο πράγμα που έχω δει στην πολιτική ζωή”) ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο.

Επ’ ευκαιρία της απόφασης, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, από την Κρήτη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ”ο κ. Λαλιώτης εκρίθη συκοφάντης και υποχρεώθηκε σε καταβολή υψηλής χρηματικής αποζημιώσεως. Το πολιτικό συμπέρασμα για μένα είναι απλό. Μετά το πόρισμα του εισαγγελέως, ο οποίος παρέπεμψε στο αρχείο όλες τις αστήρικτες κατηγορίες τις οποίες ο κ. Λαλιώτης είχε διατυπώσει εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και εμού, και της σημερινής αποφάσεως της Δικαιοσύνης, είναι προφανές ότι η πολιτική της σκληρής αντιπαράθεσης, την οποία ο κ. Λαλιώτης ήθελε να εισαγάγει ανασκαλεύοντας τη λάσπη του παρελθόντος, απέτυχε παταγωδώς. Και αυτό αποτελεί κέρδος για τον δημόσιο βίο. Η Ελλάς δεν γυρνά στο παρελθόν”.

Νικητής όμως αισθάνεται, όπως προκύπτει από δήλωσή του, και ο κ. Κ. Λαλιώτης: ”Νιώθω πολιτικά και ηθικά δικαιωμένος απολύτως, γιατί μετά τον επίμονο και διαχρονικό αγώνα μου για τη διαφάνεια, η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκαν επιτέλους να ομολογήσουν αυτά που για 10 ολόκληρα χρόνια αρνούνταν συνεχώς.

Είναι γνωστό ότι μετά τις δικές μου στοιχειοθετημένες καταγγελίες, τόσο η ηγεσία της Ν.Δ. όσο και ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της λιβεριανής εταιρίας ΜΑΥΟ, την αποδεδειγμένη πολύχρονη σχέση και οικονομική συναλλαγή της ΜΑΥΟ με τη Ν.Δ., καθώς και τη συνεχή ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών από τη ΜΑΥΟ προς τη Ν.Δ. από γνωστούς και άγνωστους χρηματοδότες”.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ”σέβεται την απόφαση του Πρωτοδικείου”, ενώ προανήγγειλε την άσκηση έφεσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Στον δημόσιο βίο της χώρας οι πάντες κρίνονται.

Η σημερινή απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της ΜΑΥΟ δικαιώνει τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη.

Μετά το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλου, και η σημερινή δικαστική απόφαση αποτελεί κόλαφο για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Λαλιώτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει 101 εκατ. δρχ. Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος γι’ αυτό! Μόνο ένας Λαλιώτης θα μπορούσε να καταδικάζεται και, ταυτοχρόνως, να φωνάζει ότι... δικαιώθηκε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v